Produsele de îngrijire a pielii pentru copii conțin substanţe chimice care afectează funcția hormonală (studiu)

Produsele de îngrijire a pielii pentru copii conțin substanţe chimice care afectează funcția hormonală (studiu)

Copiii care folosesc produse de îngrijire personală, cum ar fi creme de protecție solară, loțiuni, săpunuri și articole de îngrijire a părului, au niveluri ridicate de ftalați în corpul lor, care le perturbă hormonii, arată un studiu recent. Băieții tind să să fie mai afectați decât fetele.

Studiul a verificat peste 600 de probe de urină de la copii cu vârste între patru și opt ani pentru ftalați, care sunt perturbatori endocrini foarte toxici ce pot modifica producția de hormoni și sunt legați de bolile de reproducere, ale sistemului imunitar și și metabolice. De asemenea, sunt considerați toxici pentru dezvoltare, influențează comportamentul și capacitatea de învățare a copiilor, scrie The Guardian. Descoperirile sunt „îngrijorătoare”, a spus Michael Bloom, cercetător la Universitatea George Mason și autor principal al studiului. „Rezultatele arată că utilizarea produselor de îngrijire a pielii la copii reprezintă surse de expunere la aceste substanțe chimice”, a spus Bloom. „Ceea ce ridică cu siguranță îngrijorare este că aceste produse tind să fie utilizate frecvent și pe perioade lungi de timp.”

Ftalații sunt plastifianți obișnuiți utilizați în recipientele de plastic în întreaga economie și multe companii îi adaugă, de asemenea, ca ingrediente în produsele de îngrijire personală. Ftalații pot migra din recipientele de plastic în articolele de îngrijire personală, iar testele recente au descoperit că aceștia contaminează pe scară largă alimentele și medicamentele. Copiii, deosebit de vulnerabili atunci când absorb ftalați Copiii sunt deosebit de vulnerabili atunci când absorb ftalați, deoarece au o cantitate mică de suprafață a pielii în raport cu greutatea lor corporală și pentru că sistemele lor metabolice ar putea să nu fie complet dezvoltate pentru a ajuta la procesarea compușilor. Cu toate acestea, există puține cercetări privind expunerea copiilor la substanțele chimice din produsele de îngrijire personală, a spus Bloom.
Deși organismul elimină rapid substanțele chimice, oamenii sunt expuși la un nivel atât de ridicat al acestora și prin atât de multe căi, încât expunerea constantă prezintă un risc pentru sănătate. „Obișnuințele care ne predispun la expunerea la aceste substanțe chimice, cum ar fi utilizarea loțiunilor de corp, tind să fie de rutină, așa că deseori ajungem la un scenariu în care, în momentul în care eliminăm o doză… ne punem loțiune a doua zi dimineața, iar această stare de pseudo persistență poate apărea”, a spus el. Utilizarea loțiunilor precum cremele hidratante sau cremele de protecție solară, precum și uleiurile, au fost asociate cu cele mai ridicate niveluri la copii. Cei care au raportat că au folosit loțiuni în ultimele 24 de ore au arătat niveluri mai ridicate ale tipului de ftalat care migrează din plastic în produse, în timp ce utilizarea uleiului de păr a fost puternic asociată cu tipul de ftalați adăugați în mod intenționat produselor. Studiul a constatat că băieții tind să aibă niveluri mai ridicate decât fetele, iar nivelurile diferite între grupurile rasiale pot avea de-a face cu factori socioeconomici, preferințele de marcă, accesibilitatea, metodele de aplicare a produsului sau frecvența de utilizare, a spus Bloom. Ce diferență este între produsele de îngrijire personală ieftine și cele scumpe Produsele mai ieftine care sunt achiziționate de la un magazin de un dolar în loc de un magazin de ultimă generație au mai multe șanse să aibă produse cu niveluri mai ridicate de ftalați, deoarece probabil a fost într-un tub de plastic pentru mai mult timp și poate fi supus unei călduri mai mari, două probleme care cauzează substanțele chimice să migreze la viteze mai mari. Produsele care sunt etichetate „fără ftalați” sunt de obicei mai scumpe, dar asta înseamnă doar că substanțele chimice nu au fost adăugate în mod intenționat la produs. Ftalații din recipiente pot migra în continuare în produse și studiul nu a găsit nicio diferență în nivelurile de substanță chimică din urină ale celor care au folosit produse „fără ftalați” comparativ cu cei care nu au făcut-o. Există puține reglementări în jurul substanțelor chimice și în Marea Britanie, de exemplu, nu există nicio monitorizare sau limite privind cantitatea de substanță chimică care poate fi în produs. Acest lucru face practic imposibil pentru consumatori să evite cu bună știință substanțele chimice. Bloom a remarcat că Uniunea Europeană are limite pentru multe tipuri de ftalați din articolele de îngrijire personală, astfel încât este posibil să se facă produse eficiente care nu sunt contaminate cu substanțele chimice. Studiul, au scris autorii săi, ar trebui „să promoveze discuții între factorii de decizie politică care reglementează fabricarea și ambalarea produselor de îngrijire personală pentru a elimina disparitățile de expunere la substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin în rândul copiilor”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top